Passande leksaker för olika åldersgrupper

Leksaker kommer i alla olika former, utföranden och syften vilket gör att det ibland kan kännas svårt att navigera sig bland alla leksaker. Vad gillar barn egentligen? Kan man bli för gammal för en leksak? Givetvis finns det inga direkta svar på detta, då alla barn är olika, jag har dock lite tips kring hur man kan tänka om man ska köpa leksaker till sina barn, en kusin eller en kompis barn.

Små barn

Vad som är extra viktigt att tänka på när man köper leksaker till de minsta barnen är att leksakerna helst inte ska innehålla så kallade ”lösa delar”. Lego och andra leksaker, som det är tänkt att man ska montera ihop, är inte passande för vissa barn, då de kan sätta dessa delar i halsen. Beroende på ålder kan mjuka nallebjörnar eller enklare figurer (barnet inte kan sätta i halsen) vara två alternativ!

Äldre barn

När man köper leksaker till lite äldre barn behöver man inte oroa sig över att de ska sätta leksakerna i halsen, då dessa barn inte längre stoppar allt i munnen. Här kan man istället tänka kreativt och köpa dockor och figurer med tillhörande hus och låta barnen bygga sin egna lilla värld. Det finns också plastbyggsatser där man får chansen att bygga olika saker, vilket lite äldre barn klarar av och kan tycka är roligt.

Vill du ha mer information om leksaker och vad som passar vilka åldersgrupper är det bäst att vända sig till en leksaksbutik, exempelvis Sagoland. Sagoland ligger i Linköping och har ett enormt sortiment av olika leksaker samt kunnig personal. Besök deras hemsida www.sagoland.se för mer information!