IPad Skal för Barn

Många barn har idag en iPad som leksak inklusive mina egna pojkar och som vanligt så är det svårt att få dom att vara rädda och försiktiga om sin iPad i alla lägen oavsett hur mycket man förmanar och säger till.

Så jag tänkte att det får man lösa på annat sätt och började leta efter skal som skyddar iPaden mot dom små och oförsiktiga händerna. Det finns ju tusentals olika fodral till dom olika iPad modellerna och den äldsta grabben har en iPad 2 och den yngsta grabben har en iPad Mini 2 så jag behövde hitta skal som fungerade för dom olika modellerna. Var ska man börja?

Givetvis så behöver man ju skydda sidorna och baksidan på surfplattan men det som enklast går sönder är ju skärmen och den behöver skyddas ifall dom tappar iPaden i golvet vilket inte är en fråga om utan när det händer.

Det finns skal som täcker baksidan med ett lock som skyddar skärmen när den inte används men det som jag skulle vilja ha var ett skal som skyddar skärmen under användning om dom råkar tappa den. Sen har barnen ganska små händer och har lite svårt att hålla i plattan på ett bra sätt utan att råka trycka på skärmen av misstag.

Efter mycket letande hittade jag ett väldigt bra ipad skal för barn som skyddar mot även dom vildaste ungarna (mina) på www.bumpy.se för både iPad 2 och iPad mini 2. Jag beställde dom och fick dom dagen efter.

Så här ser dom ut:

Ipad Mini Skal för Barn

Skalet är ju väldigt kul och ser ut som en gubbe med armar och ben och kan stå av sig själv på plana underlag. Armarna fungerar som handtag och gör att grabbarna sitter och håller enkelt i sin iPad och får en bra betraktningsvinkel.

Numer följer iPaden med som nallen gör, i släp bakom hållen i ena armen. Men jag oroar mig inte längre för dom har till och med tappat iPaden från vår Köksö som är ca 1 meter hög och den landade med skärmen neråt utan en repa!

En rolig sak jag läste när jag letade efter skalen till barnen ipads är att Steve Jobs som startade Apple och var med och uppfann iPaden inte lät sina egna barn använda iPads eller teknik i någon större utsträckning.