bambukalsonger

Kan något obekvämt – vara bekvämt?

Med 11 dagar kvar till julafton är det väll dags att sätta igång med inköp av klapparna. Jag är en av de som helst av allt skjuter dessa inköp framåt och i lätt panik springer omkring i butikerna på kvällen den 23:e. Ska ärligt säga att Statoil varit min bästa vän fler år. När alla andra butiker stängt vid 19 eller 20 (Varför stänga dagen innan julafton???) så står macken öppen med sina varma armar och släpper in en lätt stressad själ i jakt på de sista klapparna.

Kan väll inte säga att jag njuter av stressen just den dagen men att köpa in julklappar har aldrig legat mig varmt om hjärtat så det är något jag gärna skjuter på framtiden – till jag inser att det börjar bli panik.

Bomull

Så – för att inte svärmor ska få chokladask, frugan kaffe och bulle och brorsan trisslotter så har jag tagit mig i kragen och börjat surfa runt på nätet för att hitta inspiration. Om jag hittat den (inspirationen alltså)? Nej, men något som jag absolut ska köpa till någon annan än mig själv. En butik marknadsför ”bekväma bambukalsonger”. Öh….känns som en härlig motsägelsefullhet. Ungefär som att köpa ”bekväma tortyrredskap” eller ”trevlig shoppingtur på Ullared”. Det finns saker som är som jin och jan. Det finns saker som i mina öron är motsatser. Skulle jag ta på mig kalsonger av bambu för att skydda den allra heligaste? Nej, jag tror inte det.

Bambu är för mig en grön hård växt som en panda sakta men säkert maler ner med sina stora feta tänder. Googlade på bambu och fick precis min tanke bekräftad.  Så Googlade jag på bomull och bilden av mjuka sköna vita små bollar visar sig.

Säg gärna emot mig om jag har fel. Men det låter bakvänt. Jag kommer inte testa dem. Men det kommer någon i familj få göra på jul. God jul…

Ett paket under granens gren

Som ska skydda vad du har mellan dina ben

Inte bomull eller linne

Utan snarare en pandapinne.