Menade du chokladmousse…

Har en vän som menar att Google är så otroligt smart. Att sökmotorn kan räkna ut vad jag söker efter innan jag knappt vaknat. Att Siri är bättre än hans fru och att lösningen på världskrigen är Google. Nej, kanske inte så pass mycket men i närheten i alla fall. När jag skulle köpa vanligt rengöringsskum för mockaskorna fick jag vatten på min kvarn att min vän inte har rätt. Eller är söt och sliskig mockakräm ett nytt och oväntat rengöringsmedel?

Det rengöringsmedel jag sökte efter fungerar som ett skum. Ett skum som appliceras på skon för att liksom luckra upp smutsen. Sen när det har skett kan man torka bort skummet och VIPS – så är fläcken borta. Så mockaskum är väl inget dumt namn?

Så jag sökte efter mockaskum och fick fram följande sida på Google.

För det första tyckte sökmotorn att jag var helt fel ute och förslog istället ”moccakräm”. När jag följde denna snälla hänvisning fick jag fram mängder av recept med moccakräm. Allt från fransk moccakräm till någon exotisk rulltårta med moccakräm i.

 

Det är lite intressant att orden faktiskt stavas olika även om de låter lika. Mockaskor och andra produkter som är tillverkade av mocka stavas med ”ck” madan drycken, smaken och tillsatsen stavas med ”cc”. Enkel logik som en sökmotor borde klara av att hantera. Men ICKE…

Jag söker efter mockaskum (med ck) men Google anser att jag borde sökt efter moccakräm (cc).

Mocka och mocca – Det kan bli svårt ibland

Eftersom jag ibland jobbar med optimering mot Google började jag gräva lite i det här. Vid min sökning efter Mockskum kom det fram blandat sökresultat. De första fem var om rengöring av mockaskor vilket känns helt relevant.