April – Hur billigt kan jag leva en månad?

Kalla det 40-årskris om du vill men denna månad ska jag testa hur billigt jag kan leva. Nej, det handlar inte om att äta mindre, cykla istället för att åka bil och sånt där klassiskt. Eftersom jag ändå är sjukskriven så ska jag utnyttja tiden istället. Här ska beställas allt från blöjor till kondomer – äckligt billigt.

Så här ligger det till. Efter operationen så blev jag sjukskriven fyra veckor. I början blir det väll typ bara sängliggande men sen bör jag kunna ta mig till postlådan ialalfall. Sen kanske till sophuset osv.

Men jag kommer mest vara inne. Att sitta inne, få sjukpenning och inte dra in stålar är inte min grej. Så jag ska testa en sak som jag funderat på länge. Hur många varuprover kan man få ihop på en månad? Hur många saker kan jag köpa under normalt inköpspris och sälja med förtjänst?

Först ut – bläckpatroner

Fråga mig inte varför men företag som säljer bläckpatroner verkar känna sig tvungna att ge bort patroner extremt billigt till nya kunder. Det gäller exempelvis Patroner.se, NordicInc och Inkclub.

Jag får alltså en patron för en krona men får självklart betala frakten själv. Men om jag handlar andra varor så jag når över fri frakt så slipper jag ju frakten. Hos InkClub går det bland annat att köpa lampor och annat till hemmet. Så det är ju inget större problem.

Okej, jag förväntas alltså sitta med 5 – 10 bläckpatroner inom några dagar. Detta efter att jag registrerat mig och köpt patroner hos varje återförsäljare som har det här erbjudandet. Hur ska jag sälja dem? Lägga ut på Facebook  ”Hej, har någon en Brother XC 3000 – jag har billiga patroner”.

Nej, för att detta experiment ska bli lönsamt måste jag först ha köpare. Hittar jag inte köpare kommer jag oftast inte heller ta erbjudandet. Men bläckpatronerna var det inte några problem att hitta köpare till.

Sen – provare

Utöver att köpa in skitbilliga saker ska jag anmäla mig till att bli provare. En vän är med i Smartson och får löpande saker att testa. Jag har inget emot att få gratis fiskpanetter förutsatt att jag sedan utvärderar måltiden. Min vän har även fått en del teknikprylar.

Nya mailadresser och telefonnummer hjälper mig

Om du testar dettas så börja med att skapa en helt ny mailadress och beställa ett gratis kontantkort från exempelvis Telia. Då kan du registrera telefonnummer och mailadress var som helst utan att bli spammad på vanliga mailen. För reklam kommer att komma – var så säker.

Ser det för bra ut – då är det scam

Snälla, tro inte att du kan vinna en Ferrari bara genom att uppge din mailadress (eller kreditkortsnummer). Jag kommer hålla mig till seriösa rabatter och företag. Gör så du också om du hänger på. Ska vi se vem som lyckas hitta bästa dealen för april?